Catering dla firm

Pisałam Wam już o diecie pudełkowej, a dziś chciałabym poruszyć temat cateringu dla firm. Nie wiem czy wcześniej wspominałam, ale zawodowo prowadzę swoje biuro nieruchomości. Zatrudniam tym samym kilku pracowników. Odkąd rozpoczęłam korzystanie ze swojego cateringu dietetycznego wywołał on spore zainteresowanie wśród moich dziewczyn. Do tej pory zwykle każda z nas przynosiła swoje śniadanie i obiad, które przygotowywałyśmy i jadłyśmy w wydzielonej kuchni. Zdawało to co prawda egzamin, jednak czułam się mało komfortowo, kiedy jadłam swoje pudełka a dziewczyny patrzyły z zaciekawieniem, mówiąc, że same by chętnie spróbowały, ale sytuacja domowa średnio im na to pozwala. Tym samym odezwałam się do firmy zajmującej się cateringiem dietetycznym dla firm i poprosiłam o sporządzenie oferty dla nas. Wyszła dużo bardziej korzystna niż indywidualny catering dietetyczny. Przegadałam sprawę ze swoimi pracownikami i postanowiłyśmy z niej skorzystać.

Catering dietetyczny dla firm

Catering dietetyczny dla firm zapewnia pracownikom codzienny dostęp do świeżych, różnorodnych  i smacznych posiłków. Firmy cateringowe pozwalają dobrać odpowiedni pakiet dań dla danego klienta – np. pudełka wegetariańskie, bez glutenu, czy bez laktozy. Jest to ogromnym plusem, zwłaszcza w przypadku kobiet, które są zawsze na diecie i eksperymentują z jedzeniem, nieprawdaż? Decydując się na taki catering z góry wybieracie kaloryczność swoich posiłków. Na wstępie konsultant z cateringu dla firm wymienia przykładowe jadłospisy oraz zaznacza których produktów nie lubimy lub nie możemy jeść – nie ma niespodzianek. My zdecydowałyśmy się na 4 posiłki w ciągu 8 godzin pracy – śniadanie, drugie śniadanie, obiad i deser. Jeśli chodzi o koszty – nie martwcie się, nie są one wygórowane. Spróbujcie przeliczyć ile tygodniowo wydałybyście przygotowując posiłki same – kwota wyjdzie porównywalna.

Zalety cateringu dietetycznego dla firm

Wartościowy posiłek wpływa dodatnio na jakość pracy pracowników i jest on bardzo dużą wygodą dla wszystkich. Dziewczyny nie muszą się zastanawiać co przygotować sobie na jutro do pracy oraz tracić czasu na to, a w zamian pożytkują go z rodziną. Co więcej, też często się zdarzało że zwyczajnie zamawiałyśmy obiad z pobliskich knajp. Nie ma się co oszukiwać – bywało różnie i nie zawsze dania trafiły w nasze smaki. Ponadto w większości przypadków takie dania na wynos pakowane są w papierowe albo styropianowe opakowania, tym samym wnosząc je do biura, nie dało się wywietrzyć ich zapachu przez cały dzień. Każdy klient wiedział co danego dnia jadłyśmy. Catering dla firm dostarcza posiłki pakowane hermetycznie i zdecydowanie mniej aromatyczne niż restauracje (nie oczywiście z pełnym smakiem!), więc nagle problem zapachu zniknął.